3F

Bliv medlem i 3F A-kasse og fagforening

3F står for Fagligt Fælles Forbund

3F er en forkortelse af Fagligt Fælles Forbund og er Danmarks største a-kasse og fagforening. Fagforeningen har i dag omkring 290.000 medlemmer hvoraf størstedelen af medlemmerne er mænd. Grunden er en stor overvægt af medlemmer inden for bygge og anlæg samt industri som typisk er præget af mandlige ansatte. 3F blev etableret i 2005 ved en fusion af Specialearbejderforbundet i Danmark og Kvindeligt Arbejderforbund. Og siden hen er Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark og Restaurantbranchens Forbund også blevet en del af dette fagforbund. Derudover har de a-kassen 3FA, samt et magasin (Fagbladet 3F) som de sender ud hver 14. Dag

Danmarks største fagforening og a-kasse i Danmark

Sammenlagt har 3F a-kasse og fagforening over 365.000 medlemmer. Det medfører at de helt klart er de største i Danmark, målt på antallet af medlemmer. 3F er en politisk organisation som støtter venstrefløjen og kæmper for deres medlemmer inden for alle typer brancher. De har stor ekspertise inden for forhandling af overenskomster og selvom de er politiske, har de stadig stor fokus på det enkelte medlem samt personlige vilkår. At være medlem af landets største fagforening samt a kasse giver mange fordele, de har blandt andet 75 lokalafdelinger og 89 servicekontorer hvilket gør, at det er nemt at få personlig konkakt til organisationen. Derudover tilbydes der gruppelivsforsikring, hjælp til problemer vedr. mobning, ligeløn og andre former for chikane på arbejdspladsen, og så er der medlemsfordele i form af rabat på forsikringer og indkøbsture.

A kasse og fagforening under samme tag

Hos 3F har man mulighed for både at melde sig ind i deres fagforening samt deres populær a-kasse. 3F tilbyder en stabil og troværdig a-kasse, dette kan samtidig ses og bekræftes på deres store medlemstal. A-kassen står klar til at hjælpe med rådgivning, vejledning, hjælp til at skrive ansøgninger, prøvesamtaler, uddannelse, diverse kurser og selvfølgelig dagpenge. 3F akasse har masser af erfaring og er kendt på at være de stærkeste inden for deres område. Fagforeningen er godt klar over, at de ikke er de billigste men til gengæld får man meget for sine kontingentkroner.

3F er en god fagorganisation for ufaglærte

Fagorganisationen er specielt god for de ufaglærte. De henvender sig primært til arbejdermålgruppen, og a kassen har stor erfaring med ufaglærte specialearbejdere. De er derfor en god a-kasse for håndværkere samt andre i dette segment. Desuden har 3F op til flere gange skaffet deres ufaglærte medlemmer mere i lønningsposen. Det er bestemt værd at tage med.

En fagforening med masser af medlemsfordele

Hos fagforeningen 3F er der masser af medlemsfordele. Alle medlemmer får f.eks. tilsendt et elektronisk indkøbskort, som kan give en lang række rabatter i diverse butikker, man har mulighed for at låne ferieboliger og hver 3. uge får man tilsendt et medlemsblad. Desuden er alle medlemmer under 65 år omfattet en gruppelivsforsikring. Og hvis man samtidigt er omfattet af en overenskomst, er det også muligt at få pensionsordning. Derudover giver ALKA forsikring alle medlemmer af 3F, 10% rabat på privatforsikringer samt rabat når man handler hos Folkeferie.

Kendt for at være et magtfuldt forbund

3F er kendt for at være et yderst stærkt forbund. Hvilket medførte at de i 2008 formåede, at hente over en milliard kroner hjem til deres medlemmer. Det skete i form af erstatning og godtgørelser. Dette betyder, at medlemmerne fik i gennemsnit ligeså mange penge tilbage i erstatninger og godtgørelser, som de havde indbetalt i kontingent. Udover at tage sig af lønvilkår og arbejdsvilkår, så hjælper fagforbundet også deres medlemmer med arbejdsskadesager, revalidering, erhvervssyge og meget mere. Så selvom at de tilbyder et dyrere kontingent end andre, kan det meget vel betale sig at være medlem af 3F, både grundet den bedre lønsikring, bedre arbejdsvilkår samt hjælp til meget andet, og så får de deres medlemmer tilbage i arbejde.

Bliv medlem i 3F A-kasse og fagforening