ASE

Mest populære - April 2020

Akasse kr./md.

503 kr

Åben for

Alle

Fagforening kr./md.

67 kr

Fordele: Professionel karriererådgivning, lønsikring på op til 85 % af lønnen, gratis kurser, outplacement og økonomisk rådgivning.

 • Åben for lønmodtagere
 • Åben for selvstændige
 • Gratis for studerende
 • Mulighed for lønsikring
 • Online Kurser
 • Fordelagtige forsikringer

Ase A-kasse og fagforening

Ase er en tværfaglig a-kasse for både selvstændige og for lønmodtagere, der i dag har omkring 145.000 medlemmer. A-kassen blev etableret i 1976 og har deres hovedkontor på Frederiksberg, og derudover 11 lokalkontorer samt seks samtalesteder. Allerede et år efter at a-kassen blev stiftet, fik de statsanerkendelse. Til at starte med var Ase kun forbeholdt selvstændige, og det var heraf deres navn opstod.

På denne side har vi for dig samlet alt den information, som du behøver, inden du melder dig ind i Ase. Du kan blandt andet finde information om følgende:

 • Hvad er Ase, og hvad er historien bag Ase?
 • Hvad koster et medlemskab hos Ase?
 • Hvem kan optages som medlem i Ase?
 • Hvad kan Ase hjælpe mig med?
 • Hvilke fordele er der som medlem i Ase?

Ase A-kasse er både for selvstændige og lønmodtagere

Navnet Ase er en forkortelse af A-Kassen for Selvstændige, og tidligere hed de Arbejdsløshedskassen for Selvstændige Erhvervsdrivende. Siden 2002 har de dog også været tilgængelige for lønmodtagere, på grund af en lovændring netop samme år.

Ase er en tværfaglig a-kasse. Det er også, hvad man sommetider kalder en ”gul” a-kasse. Det faktum, at Ase er en tværfaglig a-kasse indbefatter, at de optager medlemmer fra alle brancher og job, og at de desuden ikke støtter politiske partier. A-kassen er åben for alle, hvad enten man er ledig, lønmodtager, selvstændig, iværksætter eller noget helt andet. Dermed er Ase en a-kasse der er 100% ejet af medlemmerne, og er dermed en uafhængig arbejdsløshedskasse.

Ase Selvstændig er Ases forening for selvstændige erhvervsdrivende. Som medlem af Ase Selvstændig kan du blandt andet få juridisk hjælp, hvis du eksempelvis har brug for rådgivning om personalejura, HR og betalingsinddrivelse. Ase Selvstændig har som mål at støtte og stimulere udviklingen af de mindre virksomheder i Danmark.

Ase Lønmodtager er Ases fagforening, hvor du kan få juridisk hjælp og rådgivning vedrørende dit ansættelsesforhold. Ase Lønmodtager har som mål at beskytte de danske lønmodtagers interesser på arbejdsmarkedet og desuden bidrage til en tryg arbejdsoplevelse. Dette er fra det tidspunkt, hvor din ansættelseskontrakt skal forhandles, til det tidspunkt, hvor dit ansættelsesforhold ophører.

Ase hjælper dig til at udnytte dit fulde potentiale

Ase tilbyder a-kasse, men samtidig er der mulighed for tilmelding af fagforening. A-kassens fokus består i at hjælpe medlemmerne til at bruge deres personlige fulde potentiale. Dette kan være karriereplanlægning eller optimering af ens eget firma. De har ingen tilknytning til religion, politik eller hovedorganisationer. A-kassen optager alle, lige fra selvstændige til lønmodtagere eller studerende.

Ase har en holdning til, at Danmark kan blive endnu bedre kørende, end det er nu. Og her er en a-kasse som Ase forpligtet til at bidrage, så du som medlem kan udnytte dit fulde potentiale. Ases egen rolle i dette er at skabe en åben og kundeorienteret organisation, som sætter medlemmerne i højsædet.

En billig a-kasse med god service

Denne a-kasse er kendt for at være en billig a-kasse med et lavt kontingent, det er blandt andet her at en stor del af deres kundetilfredshed kommer af. Dette betyder dog ikke en ringere service, bare fordi at de kan tilbyde en billigere a-kasse end andre fagforeninger. Ase har en ambition og vision om, at de ønsker at være åbne, og at være en kundeorienteret organisation, som gør deres medlemmer til ambassadører. Dette sker dog ikke fra den ene dag til den anden, men de agter at bevare fokusset omkring vision og dette gør de blandt andet ved, at være i konstant udvikling. Dette gør de ved at tænke i nye effektive produkter og arbejdsprocesser, samt at give deres medlemmer en god oplevelse, hver gang de er i kontakt med a-kassen.

Hos Ase går de højt op i at besidde de rette værdier

Ase ønsker at skabe en kultur ud fra fire vigtige værdier. Disse værdier består i at være: værdiskabende, troværdige, nærværende og sidst men ikke mindst professionelle.

Deres mission om at være værdiskabende kommer til udtryk ved, at Ase altid sætter deres medlemmer i centrum. Dette gør de ved at opsøge løbende forbedringer, og desuden går de meget op i at omsætte ord til handling. Det faktum, at Ase sætter det i værdi at være troværdige, betyder, at a-kassen går meget op i at kommunikere åbent og ærligt. Dette gøres ved at forventningsafstemme og overholde aftaler med kunden. Dermed føler medlemmerne sig trygge og sikre i valget af Ase som a-kasse.

At Ase sætter det som værdi at være nærværende betyder, at de respekterer forskellighed, og at de behandler andre med omtanke og bidrager til fællesskabet. Her er det vigtigt, at de er nærværende ved at sætte sig i det enkelte medlems sted og hjælpe dem bedst muligt i netop deres situation. Alt i alt kommer disse værdier til udtryk ved, at medarbejderne hos Ase er særdeles professionelle. Hos Ase yder man en engageret indsats overfor medlemmerne, og man går op i at være imødekommende, kompetent og at der bliver leveret kvalitet.

Ydermere er deres mission, at de ønsker at kæmpe for alle i Danmark, for at forløse deres fulde potentiale.

Meld dig ind i Ase hvis du ønsker et billigt a-kasse kontingent

Hos Ase kan du nemt og enkelt samle dit medlemskab af både a-kasse og fagforening, således at de to dele hører under samme tag. Når du vælger at indmelde dig i Ase A-kasse, kan du med rette overveje, hvorvidt du samtidig ønsker at melde dig ind i Ase Fagforening.

Et almindeligt kontingent i Ase Fagforening koster blot 67 kroner pr. måned og 201 kroner pr. kvartal (dette er med udgangspunkt i priserne for år 2019). Kontingentet er sammensat af medlemsbidrag, et administrationsbidrag og et ATP-bidrag. Hvis man i stedet ønsker et kontingent med efterlønsbidrag, hvilket er frivilligt, er prisen pr. måned i stedet 1001 kroner, hvorimod den pr. kvarter er 3.003 kroner. Denne pris indbefatter ligeledes et medlemsbidrag, et administrationsbidrag og et ATP-bidrag. Desuden indbefatter det selvsagt et efterlønsbidrag. Dette kan opstilles på følgende måde:

 • Medlemskab af a-kasse: 493 kroner pr. måned – 1479 kroner pr. kvartal
 • Medlemskab af fagforening: 67 kroner pr. måned – 201 kroner pr. kvartal
 • Medlemskab af a-kasse og fagforening: 560 kroner pr. måned – 1680 kroner pr. kvartal
 • Efterlønsbidrag (frivilligt): 508 kroner pr. måned – 1524 kroner pr. kvartal

Hos Ase får du altså et ganske billigt a-kasse kontingent, og dette kontingent kan du endda trække fra i skat. Derved ved du præcis, hvad det er du betaler til, og du kan være sikker på, at dit kontingent kommer til at gavne dig selv i sidste ende.

Hvis du er studerende, kan du være medlem af Ase A-kasse gratis. Dog skal du betale for medlemskab af fagforeningen.

Hvilke fordele får jeg som medlem af Ase?

Som medlem af Ase får en lang række af fordele. Dette er udover udbetaling af dagpenge hvis du står uden job, som alle a-kasser kan stå for. Du kan blandt andet få hjælp ved arbejdsskade, pensionsordning, sundhedsordning, bilforsikring, lønsikring og meget andet. Nedenfor har vi udpenslet en række af de fordele, du kan få som medlem af Ase:

Kompetent karrieresparring

Her vil der blandt andet fokuseres på LinkedIn, som i dag er en uundværlig del af både jobsøgning og rekruttering – det er dit interaktive CV online. Du vil sammen med en rådgiver fra Ase gennemgå din profil, hvor I sammen vil have til mål at optimere og synliggøre dig. Derudover vil du få råd og vejledning til, hvordan du fremadrettet selv kan vedligeholde din profil, så den er optimal.

Hjælp til jobansøgning, CV og jobsamtale 

Der findes altid det rette job for dig. Det er bare lige med at finde det. Ase står altid klar med åbne arme til at hjælpe dig med at søge dit drømmejob. Hvis du skal have tjekket din jobansøgning igennem, eller du skal have hjælp til at opstille dit CV, så er det tiltrækker din (forhåbentlige) fremtidige arbejdsgiver, så er du havnet det helt rigtige sted. Hos Ase bliver du desuden også tilbudt samtaler, der kan forberede dig på din kommende jobsamtale, så du er bedst muligt rustet.

Du har desuden mulighed for at downloade skabeloner til både CV og ansøgning på Ases egen hjemmeside, så du kan finde inspiration til at skabe den bedste salgstale for dig selv. Indsæt link

Outplacement

Hvis du gerne vil videre til et nyt job, så kan Ase Outplacement være det helt rette for dig. Hos Ase Outplacement bliver du tilbudt et eksklusivt forløb, hvis du står overfor en opsigelse. Det gælder også, hvis du ønsker at skifte job, starte på uddannelse eller blive selvstændig. Hos Ase får du muligheden for at personliggøre dit Outplacement-forløb. Dette skyldes, at du selv er med til at definere, hvad det skal omfatte, og du kan vælge mellem flere forskellige muligheder såsom blandt andet:

 • Få lavet en DISC personprofil med kompetenceafklaring
 • Få et sparringsforløb med en jobudviklingskonsulent
 • Få kompetencer til at skrive gode ansøgninger og det bedste CV

Dog kræver det, at du har tilkøbt Lønsikring gennem Ase, hvis du skal påbegynde det eksklusive Outplacement-forløb.

Læs mere om Ases Outplacement forløb.

Juridisk rådgivning i forbindelse med ansættelse

Hvis du står overfor at skulle underskrive en ny ansættelseskontrakt, så er det i særdeleshed vigtigt, at du har kendskab til de væsentlige regler. Hos Ase Lønmodtager er man klar over, at der kan opstå tvivl om ansættelse, hvad enten det er ens første job, eller om det blot er et jobskifte. Hos Ase Lønmodtager finder du et stort team af jurister og advokater, der er specialiserede inden for arbejde- og ansættelsesret. Disse teams står klar til hjælpe dig, hvis du blandt andet skal:

 • Have tjekket din ansættelseskontrakt
 • Have hjælp, hvis din arbejdsgiver går konkurs
 • Have rådgivning under ansættelse – eksempelvis ved ændring af arbejdsvilkår
 • Have rådgivning ved orlov samt afskedigelse

Hos Ase skal du dog have in mente, at du kun opnår alle fordele, hvis du er medlem af både a-kasse og fagforening.

Læs mere om A-kasser på vores side om A-kasser.