Det Faglige Hus

Danmarks billigste fagforening

Akasse kr./md.

479 kr

Åben for

Alle

Fagforening kr./md.

69 kr

Fordele: Ulykkesforsikring, gavegoder, rabataftaler, rejsetilbud, billetter til sport, fagsikring, fordele under uddannelse, hvervegaver

 • Åben for lønmodtagere
 • Åben for selvstændige
 • Gratis for studerende
 • Mulighed for lønsikring
 • Medlemsfordele
 • DK's billigste

Det Faglige Hus A-kasse og fagforening

Det, som vi i dag kender som Det Faglige Hus, blev stiftet i 1988, og dengang blev det kaldt Tekniker Sammenslutningen, da det der var en fagforening for tekniske funktionærer. Hurtigt skiftede de dog navn til Funktionær Karteller/Tekniker Sammenslutning (FK/TS), da de godt kunne se, at deres medlemsskare skulle gøres en smule bredere, så alle funktionærer også kunne blive medlem.

På denne side har vi for dig samlet alt den information, som du behøver, inden du melder dig ind i Det Faglige Hus a-kasse og fagforening. Du kan blandt andet finde information om følgende:

 • Hvad er Det Faglige Hus, og hvad er historien bag Det Faglige Hus?
 • Hvad koster et medlemskab hos Det Faglige Hus?
 • Hvem kan optages som medlem i Det Faglige Hus?
 • Hvad kan Det Faglige Hus hjælpe mig med?
 • Hvilke fordele er der som medlem i Det Faglige Hus?

Desuden er det vigtigt at vide, at Det Faglige Hus har lange åbningstider i hverdagen samt tilbyder en række medlemstilbud såsom hvervegaver og rabat på forsikringer.

Hvem er Det Faglige Hus?

Ti år efter Tekniker Sammenslutningens opstart skiftede de endelig navnet igen, og denne gang blev det til Det Faglige Hus. Hvilket er det navn, de hører under den dag i dag. Med dette navn åbnede de op, så alle lønmodtagere og selvstændige kunne blive medlem af deres fagorganisation, og ikke blot funktionærer. Dette viste sig at være et godt træk, da Det Faglige Hus medlemstal efterfølgende steg gevaldigt. I dag rummer Det Faglige Hus i alt fire fagorganisationer samt en a-kasse. De 4 organisationer er FK/TS, 2B – Bedst og Billigst og Fagforening Danmark samt Foreningen Danske Selvstændige.

Deres a-kasse, der blev stiftet tilbage i 2002 og gjorde, at fagforeningen for alvor begyndte at tage fart. Dog hed a-kassen til at starte med Danske Lønmodtagers A-kasse. Men det blev i 2011 ændret til Det faglige Hus – A-kasse. Dette gjorde de for, at a-kassen nemmere kunne forbindes med det overordnede brand.

Et mål om at blive de største på markedet

Det Faglige Hus satte sig et mål om, at de i 2014 ville runde 100.000 medlemmer. Dette mål blev allerede indfriet i oktober måned 2014. Siden hen har Det Faglige Hus sat sig et nyt mål. Målet går ud på, at de vil være Danmarks største fagforening med a-kasse for alle. Planen er, at det skal ske inden for de næste ti år. Det Faglige Hus har en stærk tro på sig selv og mener selv, at deres mål er ambitiøst men stadig realistisk. For at nå denne målsætning vil Det Faglige Hus fortsætte deres arbejde, med at sikre størst mulig medlemstilfredshed. Endvidere vil de fortsætte med at være upolitiske og fortsætte med at tilbyde den billigste fagforening med a-kasse.

Danmarks billigste fagforening med a-kasse

Det Faglige Hus mener selv, at de kan tilbyde Danmarks billigste fagforening med en a-kasse, som er for alle, og kontingentet til Det Faglige Hus afspejler netop dette; at det er Danmarks billigste fagforening med a-kasse for alle med fuld faglig dækning.

Det koster 69 kroner pr. md. at være medlem af fagforeningen i Det Faglige Hus. Hvis du samtidig ønsker at være medlem af Det Faglige Hus’ a-kasse, skal du først og fremmest tage stilling til, hvorvidt du ønsker at være deltids- eller fuldtidsforsikret. Hvis du ønsker at være deltidsforsikret, så vil det koste 358 kroner pr. md., hvorimod at det som fuldtidsforsikret vil koste 476 kroner pr. md. Dermed ser prisen for det samlede medlemskab hos Det Faglige Hus således ud:

 • 427 kroner for fagforening og a-kasse deltidsforsikring 
 • 545 kroner for fagforening og a-kasse fuldtidsforsikring

Dog er det vigtigt at bide mærke i, at du får de første 3 måneder i fagforeningen gratis, hvis du melder dig ind i både fagforening og a-kasse. Hvis du samtidig tegner en lønsikring ved indmeldelse, får du de første 6 måneders lønsikring til halv pris.

Hvem kan blive medlem af Det Faglige Hus?

Alle kan blive medlem af Det Faglige Hus. Dette gælder altså både lønmodtagere og selvstændige. Dette skyldes, at Det Faglige Hus er en tværfaglig fagforening, og dermed kan du blive medlem, uanset hvilken branche du arbejder i.

Der er mange fordele ved at tilmelde sig Det Faglige Hus’ a-kasse. Først og fremmest ligger de vægt på, at man kan tilmelde sig, uanset hvilket job man besidder. A-kassen er billig, politisk uafhængig, og der er både mulighed for at have fagforening og a-kasse i ét.

Foreningen Danske Selvstændige er en helt særlig forening i Det Faglige Hus, der er henvendt til selvstændige. Denne koster 45 kroner pr. md. Som medlem af denne forening skal du dog være opmærksom på, at du ikke har ret til samme faglige og juridiske hjælp som lønmodtager i Det Faglige Hus.

Det Faglige Hus for studerende: Som studerende på en videregående uddannelse kan du være gratis studiemedlem af Det Faglige Hus. Din uddannelse skal som minimum forløbe over 18 måneder, før du kan være gratis medlem. Desuden skal du være under 30 år. Som studiemedlem i Det Faglige Hus har du ret til samme hjælp og services, som betalende medlemmer af fagforeningen har.

Hvilke fordele er der som medlem af Det Faglige Hus?

Som medlem af Det Faglige Hus er du garanteret professionel faglig hjælp og andre gode services. Som medlem kan du blandt andet modtage services såsom:

Faglig og juridisk hjælp

Som medlem af Det Faglige Hus har du mulighed for at få professionel, faglig og juridisk hjælp, når du har spørgsmål og tvivl om dit arbejdsliv. Dette gælder eksempelvis, hvis du ikke har modtaget din løn, hvis du er blevet opsagt, hvis dine ansættelsesvilkår er blevet ændret eller noget helt fjerde. Til at hjælpe dig har Det Faglige Hus en lang række af kyndige konsulenter, jurister og advokater, der står klar med åbne arme til at modtage dine spørgsmål. Bemærk dog, at du skal have haft medlemskab i Det Faglige Hus i minimum 2 måneder, før du kan modtage faglig og juridisk hjælp.

Social hjælp

Som noget helt særligt har Det Faglige Hus et såkaldt ”Social Team”. Disse står klar til at hjælpe dig, hvis du står i en situation, hvor du eksempelvis har fået en arbejdsskade, eller hvis du har problemer med kommunen i forbindelse med sygedagpenge, jobafklaring eller noget helt tredje. Her kan medarbejdere i Det Faglige Hus agere som besidder til dine møder.

Kurser og arrangementer

Det Faglige Hus tilbyder en lang række af forskellige kurser og arrangementer. Dette er kurser og arrangementer, der henvender sig til alle medlemmer – hvad enten du går som ledig, eller om du er i beskæftigelse. Kurserne og arrangementerne kan omhandle meget forskellige ting, og kan være inden for emner som konflikthåndtering, kommunikation og forhandling.

Dette er dog blot et lille udpluk af de services, du kan få som medlem af Det Faglige Hus.

For hvert medlem du anbefaler får du en gave

Det Faglige Hus har over 117.000 medlemmer, og halvdelen er faktisk blevet anbefalet af andre medlemmer. Hos Det Faglige Hus har de gjort det så smart, at hvis man anbefaler en ven eller bekendt at blive medlem af fagforeningen, så får man en gave som tak. Gaven er til en værdi på 500 kroner. Når kontingent er betalt, vil der blive sendt en gavekode som man efterfølgende kan benytte i Hvervegave-shoppen. Hvis man anbefaler flere medlemmer, kan man samle gavekoderne og vælge en større gave til værdi helt op til 2.500 kr.

Bliv medlem og få gratis fagforening i tre måneder

Hvis man vælger at blive medlem i både fagforeningen og a-kassen i dag, kan man som sagt få gratis fagforening i de første tre måneder. Hvis man så samtidig siger ja til lønsikring, er dette også gratis i de første 3 måneder. Denne lønsikring kan dække helt op til 90% af lønnen. Hvilket er godt, hvis man skulle gå hen og blive ledig, så den er bestemt god at have.

Læs mere om A-kasser på vores side om A-kasser.