Frie Funktionærer

Frie A-kasse og fagforening

Frie er både for selvstændige erhvervsdrivende, lønmodtagere og for nyuddannede. A-kassen er billig, og med dit lave kontingent kan du være sikker på at få professionel hjælp og rådgivning, når end du har brug for det. Fagorganisationen kan blære sig med, at de har en lav ledighed i deres a-kasse.

På denne side har vi for dig samlet alt den information, som du behøver, inden du melder din ind i Frie a-kasse og fagforening. Du kan blandt andet finde information om følgende:

 • Hvad er Frie, og hvad er historien bag Frie?
 • Hvad koster et medlemskab hos Frie?
 • Hvem kan optages som medlem i Frie?
 • Hvad kan Frie hjælpe mig med?
 • Hvilke fordele er der som medlem i Frie?

Frie er en billig og respekteret a-kasse

Frie tilbyder også lønsikring, juridisk hjælp, professionel hjælp til jobsøgning, rabat på diverse forsikringer, mulighed for efterløn og dagpenge ved ledighed og barsel. Ydermere er de bedst bedømt på Trustpilot, og så tilbyder de nogle yderst attraktive medlemstilbud. For 468 kroner om måneden kan du blive medlem af deres a-kasse. Og for sølle 69 kr./md. kan du blive medlem af deres fagforening. Tilbage i 2014 blev Frie a-kasse målt til at have 25.000 medlemmer, siden da er dette tal steget yderligere.

En fagforening med mange års erfaring

Hos Frie får du en fagforening og a-kasse med mange års erfaring, og som er kendt for at være den førende a-kasse, når det kommer an på service og kvalitet. Da a-kassen blev grundlagt tilbage i 1951, havde de navnet Firma-Funktionærs Arbejdsløshedskasse, og dengang organiserede de kun privatansatte. I 2002 valgte de at blive tværfaglige. Og i denne forbindelse skiftede de deres navn til Frie – i nogle tilfælde bruges forkortelsen FF.

De mange år som en af Danmarks førende fagforeninger har medført, at Frie den dag i dag stadig er en meget anerkendt demokratisk lønmodtagerorganisation, der henvender sig til alle lønmodtagere. Fries hovedsagelige mål er at varetage det enkelte medlems interesser, og støtte i den enkeltes arbejdsliv – dette gælder uanset arbejdstitel og baggrund. Hos Frie er det vigtigt, at medlemmerne føler sig trygge på arbejdet. Derfor er dette netop én af deres mærkesager: at sikre deres medlemmer gennem hele deres arbejdsliv.

Frie tilbyder billig fagforening

Organisationen tilbyder, udover a-kasse, også fagforening fra 69 kroner om måneden. Faktisk Danmarks billigste fagforeningsmedlemskab, endda med fuld juridisk hjælp. Frie fagforening blev i 2014 målt til at have 18.000 medlemmer, og sidenhen er tallet steget. Her tilbyder de professionel ekspertrådgivning og vejledning med udgangspunkt i medlemmernes ønsker og personlige behov, netop så medlemmer kan få mest ud af deres kompetencer. Fagforeningen arbejder for personlighed frihed på jobmarkedet, og går ind for fuld organisationsfrihed. Hos Frie er der mange medlemsfordele. Her kan man f.eks. få rabat på forsikringer, deltage i diverse arrangementer og kurser, juridisk hjælp, mulighed for rabat på lønsikring, samt professionel karrieresparring. Derudover har de den bedste bedømmelse blandt alle fagforeninger på Trustpilot.

Som medlem af Frie kan du selv vælge, om du vil være medlem af Frie Fagforening eller Frie A-kasse, eller om du vil være medlem af begge dele. Foruden dette skal du også vælge, om du ønsker at være deltidsforsikret eller fuldtidsforsikret i a-kassen. Nedenfor har vi lavet en kort liste med priserne på medlemskaberne i Frie, så du hurtigt kan danne dig et overblik (priserne har taget udgangspunkt i år 2019):

 • Medlemskab af fagforeningen: 69 kroner pr.md.
 • Fuldtidsforsikret medlemskab af a-kassen: 479 kroner pr. md.
 • Samlet medlemskab som fuldtidsforsikret: 544 kroner pr. md.
 • Deltidsforsikret medlemskab af a-kassen: 361 kroner pr. md.
 • Samlet medlemskab som deltidsforsikret: 426 kroner pr. md.

Dermed er det tydeligt, hvordan prisen for det samlede medlemskab ligger i den lave ende, når man sammenligner med øvrige fagforeninger og a-kasser, der er at finde på markedet i dag.

Desuden kan du blive medlem af både fagforening og a-kasse hos Frie, hvis du er studerende!

Hvem kan optages som medlem i Frie?

Frie skiller sig en smule ud fra de øvrige fagforeninger, der findes på markedet i dag. Dette skyldes, at Frie er en fagspecifik fagforening og en tværfaglig a-kasse. Frie Fagforening henvender sig til lønmodtagere, der befinder sig inden for handel og kontor. Dog er deres a-kasse tværfaglig, og hører under det, man sommetider kalder en ”gul” a-kasse. Dette betyder, at a-kassen, til forskel fra fagforeningen, er henvendt til alle uanset branche og ansættelse.

Det er dog fælles for både Frie Fagforening og Frie A-kasse, at Frie er politisk neutrale. Dette er med til at holde kontingentet nede, da der ikke er udgifter til at støtte politiske partier, hvilket er en helt klar fordel for dig som medlem.

Høj medlemstilfredshed, eminent service og lavt kontingent

Frie er yderst professionelle og effektive. Man er altid sikret en hurtig hjælp og rettidig udbetaling af dagpenge og mulig efterløn. Her er man altid garanteret en eminent service, og gang på gang viser organisationen, at deres medlemstilfredshed er aldeles høj. Ydermere tilbyder de et lavt månedligt kontingent, og med tilhørende højt serviceniveau er dette et særdeles godt tilbud. Derudover er Frie eksperter, og dette betyder, at de kan sikre deres medlemmer en personlig og professionel ekspertrådgivning. I 2014 fik de, som en af de eneste a-kasser, målt en fejlprocent på nul i deres sagsbehandlinger, hvilket giver god grund til at a-kassen besidder de mest tilfredse medlemmer.

I flere benchmarkingstests og tilfredshedsundersøgelser er Frie kåret som Danmarks bedste a-kasse, hvilket de naturligvis er værdig stolte over.

Hvilke fordele er der som medlem af Frie?

Hos Frie er kontingentet lavt, mens medlemstilfredsheden er meget høj. Dette skyldes blandt andet, at du som medlem af Frie Fagforening og Frie A-kasse får en lang række af services. Det er selvsagt udover udbetaling af dagpenge, hvis du kommer til at gå uden job. Foruden sikret dagpenge får du hos Frie blandt andet:

Juridisk hjælp

Hos Frie sidder der en lang række af både jurister og advokater, der står klar til at hjælpe dig, hvis behovet for juridisk hjælp opstår. På denne måde er du garanteret, at du kan få professionelle råd og sparring, hvis der opstår problemer på dit job eller i forbindelse med et nyt job. I de første to måneder af dit medlemskab ydes der telefonisk rådgivning. Efterfølgende vil du dog være fuldt juridisk dækket, og du vil herefter desuden have ret til hjælp ved retssager. Hvis du har været medlem af en anden fagforening inden, er du dog fuldt juridisk dækket allerede fra dag ét.

Professionel karriererådgivning 

Hos Frie er der en række af karrierekonsulenter tilknyttet. Disse står klar til at hjælpe dig, hvis der opstår tvivl rent karrieremæssigt. Dette gælder, hvad enten du er ledig, i job, eller om du har drømme om at skifte job eller branche. Under alle omstændigheder kan du få både råd og sparring med på din vej. Dette sker blandt andet i form af jobsøgning, træning i jobsamtaler, vurdering af løn eller personprofilanalyse.

Foruden disse services, der understøtter dit arbejde eller din indsats for at komme i job arbejde, får du også nogle medlemsfordele såsom blandt andet:

 • Arrangementer eksempelvis stresshåndtering, oplæg, musicals mm.
 • Kurser og møder eksempelvis jobsøgning, fyring, orlov mm.
 • Forsikringer eksempelvis rabat på bilforsikring, ulykkesforsikring mm.
 • Rabataftaler eksempelvis på ophold, en række butikker og spisesteder mm.

Dette er dog kun et lille udpluk af de fordele, du vil opleve i forbindelse med dit medlemskab hos Frie.

Læs mere om A-kasser på vores side om A-kasser.