Krifa

Krifa A kasse og fagforening

Krifa A-kasse og fagforening har mere end hundrede års erfaring

Krifa  A kasse er en fagorganisation for lønmodtagere. Fagbevægelsen består af to foreninger, nemlig Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse. Krifa har eksisteret siden 1899, og har derfor mere end hundrede års erfaring. I alle disse år har Krifa kæmpet for den gode arbejdslyst og for, at få mere dialog og færre klassekampe. Organisationen har over 200.000 medlemmer i både A-kasse og fagforening og er derfor den fjerde største fagbevægelse vi har i Danmark. I korte træk er dette fagforbund en tværfaglig samt tværpolitisk organisation som til daglig har deres hovedkontor i Aarhus og ydermere 15 afdelinger som er, at finde i hele landet.

På hovedkontoret i Århus sidder direktionen samt de fleste centrale funktionsområder, som fx a-kassesekretariat, juridisk afdeling, salg, kommunikation og deres økonomi afdeling. Krifa står bag Kristelig A Kasse og Kristelig Fagforening. Det er Krifa’s kontaktcentre og lokale kundecentre som har den direkte dialog med deres medlemmer.

Krifa er tidligere kendt som Kristelig Fagbevægelse

Fagorganisationen er tidligere kendt som Kristelig Fagbevægelse, men valgte senere at skifte navn til Krifa og er stadig både A-kasse og fagforening. Dog holder de stadig fast i navnet Kristelig Fagbevægelse, men bliver i daglig tale kaldt for Krifa, som er en forkortelse af Kristelig Fagbevægelse. Her blev organisationen stiftet under navnet Kristeligt Dansk Fællesforbund og bestod af en sammenslutning af dels lønmodtager, men også arbejdsgiver. Baggrunden for denne fagbevægelse var en frustration over de eksisterende foreninger, og en opadgående kamp mellem lønmodtagerne og deres arbejdsgivere.

Dialog og forhandling er vejen frem

Krifa A kasse og fagforening’s mærkesager er i høj grad dialog og forhandling frem for konfrontation og strejke. Organisationen mener at strejke er for dyrt og rammen for mange uskyldige. Derudover bygger Krifa A kasse på det kristne livssyn og menneskesyn. Fagforeningen beskriver sig selv som frie af religiøse og politiske interesser. Flere af medlemmerne i Krifas hovedbestyrelse består af folk med baggrund i kirkelige miljøer såsom frikirker, Indre Mission, frimeninger, KFUK, KFUM mm. Ydermere har flere af Krifa A-kasse inderkreds tilknytning til Kronjyllands Frimenighed.

Kristelig A-Kasse

Kristelig A-kasse er en arbejdsløshedskasse som blev stiftet tilbage i 1916. A-Kasse optager medlemmer fra alle fagområder og er politiske uafhængige, hvilket adskiller dem fra andre fagbevægelser, og de har i dag omkring 184.000 medlemmer. Som de andre eksisterende a-kasse, giver Kristelig A kasse information og vejledning om diverse muligheder på jobmarkedet, hjælp til når man skal søge job osv. Derudover tilbyder den Kristelige A-kasse udbetaling af dagpenge, efterløn samt andre økonomiske ydelser som måtte finde sted.

Kristelig Fagforening

Krifa’s Kristelig Fagforening blev dannet som en selvstændig fagforening tilbage i 1931 da det daværende Kristeligt Dansk Fællesforbund valgte at opdele arbejdsgivere og lønmodtagere i to selvstændige foreninger, som var Kristelig Arbejdsgiverforening samt Kristelig Fagforening. I starten ved det helt uden A-kasse. Kristelig Fagforening har i dag omkring 110.000 medlemmer, og deres arbejdsområde er at varetage lønmodtagernes interesser på arbejdsmarkedet ved, at forhandle overenskomster, give råd og vejledning, samt at føre faglige sager. Det er udover at drive A kasse.

Fagforeningen indgår tiltrædelsesoverenskomster med virksomheder ligeledes som de andre eksisterende fagbevægelser. Dette gøres blot uden at bruge blokadevåbenet til at opnå disse overenskomster. Deres overenskomster fornys ved brug af forhandlinger, men uden at gøre brug af strejke og lockout. Dette har intet med deres A-kasse arbejde at gøre.

Meld dig ind i Krifa allerede i dag

Krifa tilbyder tre forskellige fagforeningspakker for henholdsvis 39, 139 eller 239 kroner om måneden. For 469 kr. kan du også melde dig ind i A-kasse uden fagforening. Ligeledes kan du melde dig ind i både A kasse og fagforening fra kun 508 kr. om måneden.

Bliv medlem hos Krifa her nu