Krifa

Krifa A-kasse og Fagforening

Krifa A-kasse er en fagorganisation for alle danske lønmodtagere. Fagbevægelsen består af to foreninger, nemlig Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse. Krifa har eksisteret siden 1899, og har derfor mere end hundrede års erfaring. I alle disse år har Krifa kæmpet for den gode arbejdslyst og for at få mere dialog og færre klassekampe.

På denne side har vi for dig samlet alt den information, som du behøver, inden du melder dig ind i Krifa A-kasse og/eller Krifa Fagforening. Du kan blandt andet finde information om følgende:

 • Hvad er Krifa, og hvad er historien bag Krifa?
 • Hvad koster et medlemskab hos Krifa?
 • Hvem kan optages som medlem i Krifa?
 • Hvad kan Krifa hjælpe mig med?
 • Hvilke fordele er der som medlem hos Krifa?

Hvem og hvad er Krifa?

Organisationen Krifa har i dag over 200.000 medlemmer i både a-kasse og fagforening. Dermed er Krifa den fjerde største fagbevægelse, vi har i Danmark. Den store tilknytning fra medlemmerne til Krifa tyder på, at Krifa er blandt danskernes favoritter af a-kasse og fagforening. Krifas succes som a-kasse og fagforening bygger blandt andet på stor troværdighed, og måden hvorpå, de formår at se medlemmernes enkeltstående behov.

I korte træk er Krifa som fagforbund en tværfaglig, samt tværpolitisk organisation, som til daglig har deres hovedkontor i Århus. Ydermere har de 15 afdelinger, som er at finde i hele landet. På hovedkontoret i Århus sidder direktionen samt de fleste centrale funktionsområder, som eksempelvis a-kassesekretariat, juridisk afdeling, salg, kommunikation og deres økonomiafdeling.

Krifa står bag både Kristelig A-kasse og Kristelig Fagforening. Det er Krifa’s kontaktcentre og lokale kundecentre, som har den direkte dialog med deres medlemmer.

Krifa er tidligere kendt som Kristelig Fagbevægelse

Fagorganisationen er tidligere kendt som Kristelig Fagbevægelse, men valgte senere at skifte navn til Krifa, og omfatter stadig både a-kasse og fagforening. Dog holder de stadig til en vis grad fast i navnet Kristelig Fagbevægelse, men bliver af langt de fleste i daglig tale kaldt for Krifa, som er en forkortelse af Kristelig Fagbevægelse.

I sin tid blev organisationen stiftet under navnet Kristeligt Dansk Fællesforbund, og bestod af en sammenslutning af dels lønmodtager, men også arbejdsgiver. Baggrunden for denne fagbevægelse var en frustration over de eksisterende foreninger, og en opadgående kamp mellem lønmodtagerne og deres arbejdsgivere. Dette er nogle værdier, der skaber grundlaget for det Krifa, vi kender i dag.

Dialog og forhandling er vejen frem

Krifa A-kasse og fagforening’s mærkesager er i høj grad dialog og forhandling frem for konfrontation og strejke. Organisationen mener, at strejke er for dyrt og rammen for mange uskyldige. Derudover bygger Krifa A-kasse på det kristne livssyn og menneskesyn. Fagforeningen beskriver sig selv som frie af religiøse og politiske interesser. Flere af medlemmerne i Krifas hovedbestyrelse består af folk med baggrund i kirkelige miljøer såsom frikirker, Indre Mission, frimeninger, KFUK, KFUM mm. Ydermere har flere i Krifa A-kasse inderkreds tilknytning til Kronjyllands Frimenighed.

Kristelig A-kasse

Kristelig A-kasse er en arbejdsløshedskasse, som blev stiftet tilbage i 1916. A-kassen optager medlemmer fra alle fagområder, og er politiske uafhængige, hvilket adskiller dem fra andre fagbevægelser, og de har i dag omkring 184.000 medlemmer. Som de andre eksisterende a-kasser, giver Kristelig A-kasse information og vejledning om diverse muligheder på jobmarkedet, hjælp til når man skal søge job osv. Derudover tilbyder den Kristelige A-kasse udbetaling af dagpenge, efterløn samt andre økonomiske ydelser som måtte finde sted.

Kristelig Fagforening

Krifa’s Kristelig Fagforening blev dannet som en selvstændig fagforening tilbage i 1931 da det daværende Kristeligt Dansk Fællesforbund valgte at opdele arbejdsgivere og lønmodtagere i to selvstændige foreninger, som var Kristelig Arbejdsgiverforening samt Kristelig Fagforening. I starten ved det helt uden A-kasse. Kristelig Fagforening har i dag omkring 110.000 medlemmer, og deres arbejdsområde er at varetage lønmodtagernes interesser på arbejdsmarkedet ved, at forhandle overenskomster, give råd og vejledning, samt at føre faglige sager. Det er udover at drive A kasse.

Fagforeningen indgår tiltrædelsesoverenskomster med virksomheder ligeledes som de andre eksisterende fagbevægelser. Dette gøres blot uden at bruge blokadevåbenet til at opnå disse overenskomster. Deres overenskomster fornys ved brug af forhandlinger, men uden at gøre brug af strejke og lockout. Dette har intet med deres A-kasse arbejde at gøre.

Hvem kan blive medlem af Krifa?

Krifa er som sagt en tværfaglig a-kasse og fagforening, der optager medlemmer fra alle fagområder. Dette betyder, at alle lønmodtagere eller studerende kan blive medlem af Krifa. Det er også, hvad man sommetider kalder for en ”gul” a-kasse. Det faktum, at Krifa er tværfaglig indbefatter, at de ikke støtter politiske partier. På grund af dette har Krifa også mulighed for at holde kontingentet nede.

For at være medlem af Krifa, skal du som udgangspunkt være lønmodtager. Dog har Krifa i dag en slags søsterorganisation, der går under navnet Krifa Erhverv. Krifa Erhverv er en a-kasse for dig, der er ejer af en selvstændig virksomhed. Dette gælder, uanset om du er ny iværksætter, som stadig er på idéniveau, eller om du har en etableret virksomhed. Dog er det vigtigt at have in mente, at Krifa Erhverv udelukkende omfatter en a-kasse, og de har dermed ikke et tilbud om fagforening.

Som medlem af Krifa Erhverv kan du blandt andet drage nytte af en helt særlig erhvervsrådgivning, der har speciale i selvstændige. Her kan du få gode råd og vejledning i forhold til blandt andet kontrakter, juridiske spørgsmål og meget mere. Prisen for et sådant medlem er det samme som kontingentet på a-kasse for lønmodtagere: 485 kr./md.

Krifa er som sagt også en a-kasse og fagforening, der er egnet til studerende. Dette fremhæves i særlig grad ved, at Krifa tilbyder gratis medlemskab til de studerende. Desuden får du som studerende, og som medlem af Krifa, blandt andet adgang til tilbud på forsikringer og bøger og adgang til en masse online hjælpeværktøjer. Du som studerende hos Krifa blandt andet adgang til følgende:

 • Personlig karrieresamtale
 • Tjek af løn og feriepenge
 • Juridisk hjælp i forbindelse med studiejob
 • Hjælp til CV og jobansøgning
 • Online materiale om eksempelvis jobansøgning, god arbejdslyst mm.

Hvad koster et medlemskab hos Krifa?

Medlemskaberne hos Krifa skiller sig ud fra mange af de øvrige a-kasser og fagforeninger, der findes i dag. Dette skyldes, at medlemskaberne er inddelt i pakker. Prisen, for at være meldt ind i den enkelte pakke, afhænger af, hvilke services der er inkluderet i pågældende pakke.

Hos langt de fleste fagforeninger og a-kasser vil du opleve, at priserne udelukkende afspejler, hvorvidt du er fuldtidssikret, eller om du er deltidsforsikret som medlem. Hos Krifa er det anderledes. Her kan du i stedet vælge mellem følgende forskellige pakkeløsninger:

 • A-kasse uden fagforening (også for dig, der er selvstændig): 485 kr./md

Fagforening eks. a-kasse:

 • Krifa Plus: 239 kr./md.
 • Krifa Basis: 139 kr./md.
 • Krifa Light: 69 kr./md.

Fagforening inkl. a-kasse:

 • Krifa Plus: 724 kr./md.
 • Krifa Basis 624 kr./md.
 • Krifa Light: 554 kr./md.

Hos de forskellige pakkeløsninger kan du klikke dig ind og læse meget mere om, hvilke fordele der er at finde inden for Det gode arbejdsliv, Udfordringer i arbejdslivet og A-kasse. Du vil blandt andet opleve, hvordan et medlemskab i fagforeningen inklusive a-kasse såsom medlemskabet Krifa Plus både inkluderer viden, inspiration og udvikling inden for det gode arbejdsliv. Derudover vil du blive tilbudt eksklusive rabatter op til 50%, karrieresamtaler og meget mere. Hvis der skulle stå udfordringer i arbejdslivet, vil du med dette medlemskab også blive tilbudt fuld juridisk dækning til Højesteret, udbetaling ved strejke og meget mere.

Du kan eventuelt læse Krifa’s 10 gode råd til hvordan du får et godt forhold til chefen.

Hvilken pakke, du bør vælge, afhænger altså af, hvor mange goder og services, som du ønsker at have adgang til. Der vil selvsagt være flere i at være Plus-medlem fremfor Light-medlem.

Når du beslutter, at du skal være medlem af Krifa, er det altså op til dig at beslutte, om du blot har behov for en a-kasse, der kan udbetale dine dagpenge, når behovet opstår, eller om du også ønsker medlemskab i fagforeningen. Ved at vælge medlemskab i fagforeningen også, er du også sikret, mens du er i job.

Hvad kan Krifa hjælpe mig med?

Modsat mange andre fagforeninger og a-kasser på markedet, så afhænger Krifas services af, hvilket medlemskab, du har. Dette betyder, at de medlemskaber, der koster mere, indeholder de billigste medlemskabers services plus flere fordele.

Uanset, hvorvidt dit medlemskab er et af de dyreste eller billigste, har du altid adgang til telefonisk og online rådgivning. Hos Krifa kan du få rådgivning via telefon 13 timer i døgnet. Dette gælder fra klokken 07.00 til klokken 20.00. i samme tidsrum har du mulighed for at online skærmdele, hvis du har problemer, hvor dette er til fordel. Du er hos Krifa altid sikret hurtigt svar, og de lover at vende tilbage inden for senest 48 timer.

Meld dig ind i Krifa allerede i dag

Krifa tilbyder tre forskellige fagforeningspakker for henholdsvis 39, 139 eller 239 kroner om måneden. For 469 kr. kan du også melde dig ind i A-kasse uden fagforening. Ligeledes kan du melde dig ind i både A kasse og fagforening fra kun 508 kr. om måneden.

Læs mere om A-kasser på vores side om A-kasser.