MA

5/5

På denne side har vi for dig samlet alt den information, som du behøver, inden du melder dig ind i MA A-kasse. Du kan blandt andet finde information om følgende:

 • Hvad er MA?
 • Hvad koster et medlemskab hos MA?
 • Hvad kan MA hjælpe med?
 • Hvilke fordele er der som medlem i MA?

Hvad er MA?

Umiddelbart kan landets forskellige a-kasser i mange tilfælde synes ens. Fælles for dem er nemlig, at de udbetaler dagpenge til ledige – sommetider endda det samme beløb. Men en a-kasse er ikke bare en a-kasse.

MA er Magistrenes A-kasse. Hos MA kender man sine medlemmer, da man har kendskab til deres uddannelser, deres arbejdsmarked og ikke mindst deres drømme. Dette er en stor tryghed for medlemmerne. Der bliver sørget for, at medlemmerne altid får, hvad de er berettiget til. Ifølge MA selv giver a-kassen medlemmerne mod på at udforske bassinets dybe ende; dér hvor jobmulighederne er fleste, og hvor de store tanker bor.

Hvad kan du forvente a Magistrenes A-kasse?

Når man bliver medlem i en a-kasse, har man ofte nogle forventninger til denne, og det kan du også roligt have til MA. Her kan du få rådgivning, når bevæger dig i dagpenge-verden og få den økonomiske støtte, i tilfælde af at du bliver arbejdsløs. Det har du nemlig krav på, hvis du ender uden job og derfor er ledig på arbejdsmarkedet. Endvidere tilbyder MA dig alt relevant rådgivning og vejledning, så du hurtigt og nemmest finder dig et nyt job.

MA A-kasse regler og betingelser

Som alle andre a-kasser, så har MA også nogle betingelser og regler. Vi vil nu forsøge at belyse nogle af disse for at gøre det mere overskueligt for vores brugere.

MA står som sagt for magistrene, og det er dermed en a-kasse, der er henvendt til humanister og scient.er. Det omfatter altså dem med uddannelse og ansættelse inden for blandt andet humaniora, samfundsvidenskab, kommunikation, IT mm. Dermed er MA en a-kasse, der er fagspecifik. Det betyder, at a-kassen udelukkende optager medlemmer inden for en række specifikke brancher.

Du kan både blive medlem som lønmodtager, dimittend, eller hvis du driver egen virksomhed med hovederhverv. Hvis du er lønmodtager, kan du optages som medlem i to forskellige former, nemlig som deltids- og fuldtidsforsikret. For at blive medlem af MA A-kasse, skal du være fyldt 18 år og være 2 år under den gældende folkepensionsalder. Det gør sig samtidigt gældende for alle, at man skal være bosat i Danmark samt have ret til ophold.

Hvad koster et medlemskab hos MA?

MA A-kasse er udelukkende en a-kasse. Det betyder, at der ikke tilbydes medlemskab af en fagforening.

Kontingentet for medlemskab til a-kassen betales per kvartal, og prisen for et sådan afhænger af, hvorvidt du ønsker at være fuldtidsforsikret medlem, eller om du blot ønsker at være deltidsforsikret medlem. Herefter spiller det ind, hvorvidt du ønsker efterlønsbidrag, eller om du allerede er på efterløn.

Herunder har vi opstillet priserne, som du kan forvente for et medlemskab i MA. Der er taget udgangspunkt i priserne for år 2019:

 • Fuldtidsforsikret uden efterlønsbidrag: 1467 kroner pr. kvartal
 • Deltidsforsikret uden efterlønsbidrag: 1113 kroner pr. kvartal
 • Fuldtidsforsikret med efterlønsbidrag: 2991 kroner pr. kvartal
 • Deltidsforsikret med efterlønsbidrag: 2127 kroner pr. kvartal
 • Fuldtidsforsikret på efterløn: 1446 kroner pr. kvartal
 • Deltidsforsikret på efterløn: 1098 kroner pr. kvartal

Dog er det vigtigt at have in mente, at du kan fratrække dit kontingent på selvangivelsen.

Ydermere tilbyder MA gratis medlemskab til dig, der er studerende og under 30 år. Dette vil vi komme ind på senere i denne artikel, hvor du kan læse om, hvilke fordele der er for dig, når du er studiemedlem hos MA A-kasse.

Hvilke fordele er der som medlem af MA

Dine fordele som ordinært medlem af MA omfatter mange. Som medlem hos MA har du blandt andet gratis adgang til et stort udbud af kurser og møder. Samtidig kan du til hver en tid booke en individuel karrieresamtale. Hvis du på nuværende tidspunkt går ledig, kan MA desuden tilbyde blandt andet:

 • Personlig karriererådgiver
 • Vejledning til jobansøgning
 • Vejledning til arbejdsmarkedet

Dermed får du som medlem af MA A-kasse en lang række af gode services, som blandt andet skal gøre, så du skal gå ledig kortest mulig tid. I forbindelse med ovenstående kan du altså få hjælp til blandt andet online værktøjer til jobsøgning, guide til sociale medier, åben feedback uden tilmelding og meget mere. I og med at MA A-kasse udelukkende er en arbejdsløshedskasse og ikke tilbyder medlemskab af en faglig organisation, vil du ikke opleve, at du kan få medlemsrabatter og tilbud på eksempelvis ferieophold – hvilket andre fagforeninger tilbyder. Derimod vil du hos MA A-kasse få ekstra mange andre services inkluderet såsom:

 • Hjælp til at komme fra studie til job
 • Rådgivning til jobsamtalen
 • Hjælp til opstart af egen virksomhed
 • Adgang til jobdatabaser
 • Gratis onlinekurser
 • Efteruddannelse på dagpenge

Som studiemedlem hos MA får du dog en række andre fordele, foruden at det som sagt er gratis at være medlem af MA, når du er studerende og under 30 år. Dermed kan du drage nytte af de mange tilbud, arrangementer og ikke mindst rådgivning. Dette kan eksempelvis indebære:

 • Personlig karriererådgivning
 • Vejledning til jobansøgning og CV
 • Arrangementer, virksomhedsbesøg, talentprogrammer mm.

Dog er der en række punkter, som du skal være opmærksom på, når du er studerende. Dette kan du læse meget mere om på MA’s egen hjemmeside, hvor de har opstillet a-kasse-regler for studerende. Læs dem her.

Hvis du er studerende inden for et af MA’s specialer: humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab, kommunikation, IT, sundhed, pædagogik og psykologi, så er denne a-kasse den helt rette for dig. I dag er 14.000 studerende allerede medlem af MA A-kasse.

Lønsikring

MA giver også deres medlemmer i a-kassen mulighed for at udvide et medlemskab med lønsikring. Det er en yderst fornuftig løsning for at undgå for store udsving i privatøkonomien, hvis man skulle blive opsagt i sit job. Her er lønsikring med til at begrænse afstanden mellem din løn fra jobbet og den udbetalte dagpengesats. En lønsikring ved MA A-kasse kan rent faktisk give dig et tillæg til dine dagpenge på helt op til 30.000 kr.

Læs mere om A-kasser på vores side om A-kasser.